Primul Catalog Național Online

Catalog national Online

Catalog Național Online

Ediția Națională, Primul număr, online!

Mures nr. 180

Mureș nr. 1180

Harghita nr. 149

Harghita nr. 149

Cluj nr. 132

Cluj nr. 132

Dear colleagues,

 

It is our great pleasure to invite to the 17th Annual Meeting of the Euro-Asian Bridge Society of Cardiovascular & Thoracic Surgeons, to be held for the second time in the beautiful city of Iasi, Romania, on 17 – 20 October 2024.

 

The Euro-Asian Bridge Society of Cardiovascular & Thoracic Surgeons currently unifies more than 25 countries from the Euro-Asian region and is present in most of the Balkan and Middle East countries through its local representatives. Collaboration, the exchange of experience and knowledge to further advance this specialty are the society’s core values, with members striving to safeguard them through education and specialized training on new techniques and technologies.

 

The 17th Annual Meeting of the Euro-Asian Bridge Society of Cardiovascular & Thoracic Surgeons has a wide projected attendance, with participants coming from different countries such as Albania, Austria, Azerbaijan, Belgium, Bulgaria, China, Croatia, Greece, India, Israel, Italy, Japan, Romania, Russia, Serbia, Ukraine, UK, Vietnam, and many more.

 

The event will serve as a pivotal platform for professionals to explore emerging trends, share knowledge and foster partnerships within the Euro-Asian region. It will also offer a remarkable educational opportunity for all attendants, facilitating a transcontinental dialogue with a focus on research, innovation, diagnosis and treatment of cardiovascular diseases.

 

There is no doubt that EABM 2024 holds the prerequisites of a very successful event. Therefore, the Scientific and Organizing Committees invite your active participation and involvement in this Meeting.

 

We encourage you to mark your calendar and include EABM 2024 in your planning for next year, as we believe it will prove to be a very rewarding experience.

Sincerely yours,

 

Prof. Grigore Tinică, MD, PhD

EABM 2024 Meeting President

 

Georges B. Tedy, M.D.

Chancellor of The Euro-Asian Bridge Society of

Cardiovascular & Thoracic Surgeons

 

Website eveniment: www.eabm2024romania.org

Management eveniment: Ralcom Exhibitions SRL

Dragi colegi și invitați,

La nivel global, forța de muncă din domeniul îngrijirilor medicale (asistenții medicali din toate specialitățile și moașele), se află într-o perioadă de continuă schimbare și adaptare. Este necesar ca ei să dețină competențele necesare în furnizarea de servicii de îngrijire pentru o populație din ce în ce mai îmbătrânită care are nevoi medicale mai complexe și mai intense, pentru o cerere mai mare de asistență medicală primară și pentru necesitatea de a preveni mai mult decât de a trata.

Pe de altă parte, societățile se confruntă cu o nevoie de creștere și consolidare a forței de muncă din asistență medicală, domeniu cheie care sporește rolul acestora în abordarea Determinanților sociali ai sănătății. 

Așa cum spunea și Lewis Thomas, medic, eseist, cercetător „Sistemele de furnizare ale asistenței medicale sunt „ținute împreună, lipite împreună, apte să funcționeze… de către asistenții medicali.”

Tehnologia inovativă, modelele de îngrijire, urgențele de sănătate publică, capacitatea de răspuns rapid la nevoile societății, cercetarea și implementarea celor mai bune dovezi de practică la punctul de lucru sunt de asemenea provocări actuale și totodată oportunități de dezvoltare. 

Conferința anuală și internațională ajunsă la cea de-a XV-a ediție, vine în atenția dumneavoastră cu titlul „Asistenții medicali și Moașele, forță de muncă valoroasă pentru reziliența sistemului de sănătate din România” și este deja un eveniment marcant în calendarul anual de evenimente naționale dedicate Zilei Internaționale ale Asistenților Medicali (12 mai) și Moașelor (5 mai) construit în jurul unei tematici actuale și provocatoare. Evenimentul se va desfășura la Nord Events Center și online, în perioada 22-24 mai 2024.

Indiferent dacă sunteți un profesionist experimentat, un nou-venit pasionat sau un promotor al asistenței medicale, această conferință este concepută pentru a împuternici, a educa și a sărbători 15 ani de progres înregistrat în asistența medicală din România.

Eu, în calitate de Președinte și Coordonator științific al Conferinței „Asistenţii medicali și Moașele, forță de muncă valoroasă pentru reziliența sistemului de sănătate din România”, sunt încântată să vă invit într-o „călătorie” de trei zile în lumea științei (două în format fizic și una în format online), în care să învățam, să experimentăm, să socializăm, să contribuim și să câștigăm resurse pentru a deveni cea mai bună versiune a noastră ca profesioniști: „voci care pot schimba lumea”.

Cuvintele cheie ale evenimentului vor fi ÎmputernicireResponsabilitateCuraj și Compasiune.

Împreună cu lectori (Keynote Speakers), experți de top și specialiști din domeniul medical și de îngrijire și domenii conexe vom construi un program științific de înaltă ținută.

Marcați-vă data în calendar și fiți parte din această ocazie importantă!

Împreună să continuăm să impulsionăm inovația, să promovăm colaborarea și să modelăm viitorul îngrijirilor medicale. Nu ratați șansa de a face parte din acest eveniment în care celebrăm 15 ani de preocupare științifică cu implicare directă în beneficiul profesioniștilor și al pacienților.

Ne vedem la București, în mai 2024!

Șef Lucrări Dr. Doina Carmen MAZILU

Președinte Filiala București a OAMGMAMR

Website eveniment: www.oammrbuc-conf.ro

Management eveniment: RALCOM EXHIBITIONS SRL

Stimați colegi și parteneri,

Avem plăcerea de a vă invita la Conferința Națională de Pediatrie, ce se va desfășura la București, în perioada 3‑6 aprilie 2024, eveniment organizat sub egida Societății Române de Pediatrie.

Conferința se va desfășura cu prezență fizică – onsite, iar lucrările vor fi înregistrate și se vor putea urmări, după terminarea conferinței, prin intermediul performantei platforme cu care deja v-ați obișnuit, pentru participanții ce nu pot ajunge fizic.

Tematica abordată face referire la principalele domenii ale pediatriei, fiind dezbătute teme de larg interes pentru practica pediatrică.

SECȚIUNI CONFERINȚĂ: ALERGOLOGIE, IMUNOLOGIE, BOLI INFECŢIOASE ȘI HIV, CARDIOLOGIE PEDIATRICĂ, CERCETARE ÎN PEDIATRIE, CHIRUGIE PEDIATRICĂ, ENDOCRINOLOGIE ȘI DIABET, GASTROENTEROLOGIE ȘI NUTRIȚIE, GENETICĂ MEDICALĂ, HEMATOLOGIE ȘI ONCOLOGIE , MEDICINĂ RESPIRATORIE, NEFROLOGIE, NEUROLOGIE ȘI PSIHIATRIE, REUMATOLOGIE, URGENȚE PEDIATRICE MAJORE, COMUNICĂRI ORALE/POSTER, VARIA

CREDITARE:

Creditare EMC: 24 credite EMC la edițiile precedente

Data conferinței: 3-6 aprilie 2024

Loc desfășurare: Magic Place Events Grant, București — Șos. Virtuții 155, București

Web-site: www.cnped.ro

E-mail: info@cnped.ro

Telefon: 0742.155.510

Vă așteptăm cu drag, având, ca și până acum, speranța unei interacțiuni științifice fructuoase!

Dragi colegi, dragi prieteni,

 

Este o onoare și o bucurie să vă invit să participați la Congresul SRATI 2024, o ediție aniversară cu prilejul căreia sărbătorim organizarea a 50 de congrese naționale ale Societății Române de Anestezie și Terapie Intensivă. Astfel, în perioada  15 – 19 mai 2024, vom celebra acest moment de referință din istoria SRATI la Centrul Internațional de Conferințe, Sinaia, o destinație devenită deja emblematică pentru comunitatea noastră.

 

În acest context de sărbătoare se vor desfășura și evenimentele conexe, de tradiție, ale Congresului SRATI: Al 18-lea Congres Româno-Francez de Anestezie și Terapie Intensivă, Al 16-lea Simpozion Româno-Israelian de Actualități în Anestezie și Terapie Intensivă, Al 23-lea Congres al Asistenților de Anestezie și Terapie Intensivă, Al 11-lea Simpozion „România Dodoloață” al Societăților de Anestezie și Terapie Intensivă din România și Moldova.

 

Accesul la educație este parte intrinsecă din misiunea SRATI, pe care sperăm că reușim să o îndeplinim an de an și cu ocazia Congresului Național, printr-un program științific ce reflectă angajamentul nostru continuu față de excelență în anestezie și terapie intensivă. De-a lungul celor 50 de ediții, am asistat la o creștere extraordinară a complexității agendei științifice, care reunește acum numeroși experți de renume din întreaga lume și include o varietate de teme, acoperind cele mai recente descoperiri, tehnologii și tendințe în domeniu.

 

Menționăm totdată rolul important al parteneriatelor cu industria, care aduc în prim-plan cele mai recente inovații și descoperiri, oferindu-ne ocazia de a explora și de a discuta modalitățile prin care putem utiliza aceste tehnologii pentru a aduce beneficii semnificative pacienților noștri și pentru a avansa practica medicală în terapia intensivă.

 

Suntem mândri să facem parte dintr-o comunitate dedicată, activă, care promovează standardele cele mai înalte în toate demersurile întreprinse. În acești 50 de ani am lucrat împreună, am învățat, am inovat și am evoluat ca profesioniști, am pregătit noi generații, am contribuit la concretizarea misiunii SRATI.

 

Sperăm că și acest eveniment aniversar va fi o oportunitate de a crește împreună, de a ne angaja în discuții constructive și de a forma și consolida legături cu colegii noștri din țară și din străinătate.

 

Vă așteptăm, așadar, la Sinaia, la Congresul SRATI 2024, să ne bucurăm împreună de momente de sărbătoare unice, când vom celebra nu doar progresul societății, ci, mai ales, comunitatea noastră, marea familie ATI, care a fost și rămâne inima SRATI.

 

Uniți suntem puternici, suntem SRATI!

 

Cu prietenie,

 

Prof. Dr. Șerban-Ion Bubenek-Turconi

Președinte Congres Național SRATI 2024

Președinte Societatea Română de Anestezie – Terapie Intensivă – SRATI

Membru de Onoare și Fost Membru al Board-ului de Conducere al Societății Europene de Anestezie-Terapie Intensivă (ESAIC)

Fost Președinte al Consiliului Societăţilor Naţionale (NASC) din ESAIC

Şef Disciplină A.T.I. Fundeni – U.M.F. „Carol Davila” București

Șef Secție A.T.I. 1 Cardiovascular la I.U.B.C.V. „Prof.C.C.Iliescu” București

Examinator Internațional pentru Diploma Europeană de Anestezie-Terapie Intensivă

Visiting Professor Tel Aviv University of Medicine, Israel

Assistant Étranger de l’Université Pitié-Salpêtrière, Paris VI, Franța

Profesor Asociat la Universitatea de Medicină „N. Testemițanu” Chișinău – Republica Moldova

Stimați colegi,

Avem plăcerea de a vă invita la cea de-a 14-a ediție a Conferinței Naționale Alzheimer, care va avea loc în perioada 21- 24 februarie 2024 la World Trade Center, București și se va desfășura în format hibrid, respectiv atât cu participare directă cât și online, în platforma dedicată

v-CNAlz 2024.

 

Vom continua tradiția conferințelor noastre de a reuni programe educaționale adresate medicilor specialiști, psihologilor și asistenților medicali cu sesiuni plenare, simpozioane, workshopuri și sesiuni de e-postere cu tematici din diverse domenii – neuroștiințe clinice, neuroimagistică, genetică, rezultate ale celor mai recente cercetări semnificative, prezentarea rezultatelor proiectelor în domeniu desfășurate în țara noastră, noi terapii și strategii terapeutice, aspecte legislative privind drepturile și protecția pesoanelor vârstnice suferinde de tulburări neurocognitive.

 

Vă invităm să participați și de această dată, pentru a schimba opinii și a afla lucruri noi și pentru ca împreună să contribuim la îmbunătățirea asistenței persoanelor vârstnice și la influențarea politicilor de sănătate cu privire la adoptarea unui Plan Național de Demență.

 

Vă aștept cu drag!

 

Prof. Dr. Cătălina Tudose

Președinte Conferință CNAlz 2024

Președinte Societatea Română Alzheimer

 

Website eveniment: www.alzcongres.ro

Management eveniment: Ralcom Exhibitions

Dragi colegi,

Mă bucur nespus să am ocazia de a vă invita la un nou eveniment organizat de Societatea Română de Chirurgie Pediatrică. De această dată, vă așteptăm cu entuziasm la Congresul Național SRCP 2023, manifestare științifică ce se va desfășura în perioada 25-29 octombrie, la Pentagon Events, București.

Ne propunem să oferim din nou o experiență sub semnul interactivității, continuând un dialog extrem de util, ce se va traduce într-un prilej valoros de educație medicală.

 

Temele abordate în cadrul sesiunilor științifice vor acoperi subiecte de actualitate, cu o înaltă calitate științifică. Suntem extrem de onorați că au acceptat invitația noastră specialiști de renume național și internațional, ale căror prezentări vor configura un program relevant, cu impact direct în activitatea noastră.

 

Vă invităm să participați activ la agenda Congresului prin înscrierea de rezumate științifice, beneficiind de ocazia de a vă prezenta rezultatele eforturilor profesionale celor mai buni specialiști din domeniu.

 

Ne dorim ca această ediție a Congresului să fie pentru toți cei implicați o experiență remarcabilă, un context adecvat pentru dezbatere și învățare. Sesiunile științifice, pletora de conferențiari, expoziția medicală specializată, oportunitățile de interacționare, toate acestea sunt premisele unui eveniment antrenant și dinamic, la care vă așteptăm cu drag!

 

Cu cele mai bune gânduri,

 

Conf. Univ. Dr. Laura Bălănescu

Președinte Congres SRCP 2023

Președinte Societatea Română de Chirurgie Pediatrică

 

Management Eveniment: Ralcom Exhibitions

WEBSITE eveniment: www.srcpevenimente.ro


ȘCOALA DE VARĂ SAMF

28 august – 1 septembrie 2023

Societatea Academică de Medici a Familiei va invităîntre 28 august – 1 septembrie 2023, la Hotel Grand Caraiman din Neptun, la cea de-a treia ediție a Școlii de Vară careare ca obiectiv crearea unui spațiu de dialog între toțiparticipanții deopotrivă specialiști și medici rezidenți, dar și un ecosistem de învățare bazat pe sesiuni practice și workshopuri care  faciliteze acumularea de informațiiÎn perioada celor 5 zile de eveniment vom oferi participanțilorposibilitatea de a se conecta la comunitatea științifică și de a construi relații profesionale solide.

Toate sesiunile programului științific sunt coordonate de personalități de renume din domeniu, profesori universitari și medici care vin în întâmpinarea nevoiconstante de perfecționare a tuturor specialiștilor în medicină de familie:

Prof. Dr. Viorela ENĂCHESCUCraiova
Workshop: Ecografia abdominală
Acest workshop de inițiere în ecografia abdominală oferă medicilor posibilitatea de a se familiariza și de a-și dezvolta abilitățile de manevrare a sondei ecografice, cursul fiind axat pe demonstrații practice, prelegeri teoretice și discuții de caz, sub îndrumarea D-nei Prof. Dr. Viorela Enăchescu (președinte al Societății Române de Ultrasonografie în Medicină și Biologie, 2018 – 2020).
Demonstrațiile practice se realizează cu ajutorul unui ecograf care permite participanților efectuarea de ecografii abdominale cu recunoașterea reperelor anatomice normale sau a modificărilor patologice specifice. Toți cursanții au posibilitatea de a utiliza ecograful și de a-și îmbunătăți abilitățile.

Conf. Dr. Andreea VARGA & Prof. Dr. Ioan ȚILEATârgu Mureș
Workshop “hands-on” pentru medicul de familie
· Noțiuni de ecocardiografie
· Focus Insuficiența cardiacă
· Focus Hipertensiunea pulmonară
În acest workshop “hands-on”, participantii se familiarizează cu noțiuni elementare de ecocardiografie. Informația teoretică și discuțiile de caz sunt însoțite de sesiuni de hands-on în care participanții au posibilitatea să-și dezvolte aptitudinile practice de aplicare a tehnicilor elementare de ecografie cardiacă. Sunt puse la dispoziție mini-ecografe de tip Handheld, pe care vor deprinde tehnicile de manevrare a sondei de ecografie cardiacă în vederea efectuării unui examinări ecografice cât mai corecte.

Conf. Dr. Andrea Elena NECULAUBrașov
· Medicina bazată pe dovezi în formarea rezidenților de medicina familiei
În cadrul acestei sesiunii participantii se vor familiariza cu principiile medicinii bazate pe dovezi și utilizarea acestora în formarea din rezidențiat precum și în cercetarea medicală. Se vor parcurge etapele formulării unei întrebări clinice, modalități de căutare a informației medicale în bazele de date medicale, tipuri de studii în cercetarea medicală precum și aplicarea rezultatelor cercetării în practica medicală.
· Managementul urgențelor respiratorii în cabinetul medicului de familie
Dintre primele motive de prezentare în cabinetul medicului de familie se disting afecțiunile respiratorii fie ele acute sau cronice. În cadrul acestei sesiuni vor fi abordate recunoașterea principalelor urgențe respiratorii și managementul acestora la nivelul cabinetului cu un accent aplicat și pe aspectele de dotare a cabinetului în vederea gestionării acestor patologii.
· Gândirea clinică în formarea rezidenților de medicina familiei – cazuri clinice model
În cadrul acestei sesiuni vor fi parcurse modele de gândire clinică în practica medicului de familie utilizând câteva cazuri clinice. Vor fi discutate strategii de abordare a cazurilor, principii de prioritizare în contextul particular al medicinii de primă linie.

Conf. Dr. Polliana Mihaela LERUBucurești
· Angioedemul în practica medicală
· Povara actuală a alergiilor respiratorii

Conf. Dr. Elena Adorata COMANIași
· Factorii de risc cardio-vascular: Score 2
· Riscul cardio-vascular la copil
· Tratamentul Hipertensiunii arteriale in lumina SCORE2

Prof. Dr. Roxana FOLESCUTimișoara
·  Îngrijiri speciale acordate gravidei, lăuzei și copilului în asistența medicală primară
Medicina omului sănătos reprezintă o prioritate a medicului de familie începând prin consilierea pregravidică și ulterior, continuând cu monitorizarea dezvoltării psiho-somatice a copilului. Pornind de la preluare nou-născutului, în cadrul vizitei la domiciliu în primele 4-7 zile și evaluările periodice în cadrul examenului de bilanț, orice tulburare de dezvoltare staturo-ponderală și psiho-motorie poate fi diagnosticată precoce și abordată terapeutic în timp util

Conf. Dr. Daniela GURGUSTimișoara
· Îngrijirile la domiciliu în practica medicului de familie
Practica medicului de familie implică îngrijirile la domiciliu a asiguraților. În acest sens, în cadrul vizitei la domiciliu, medicul de familie va trebui să efectueze investigațiile paraclinice posibile și să monitorizeze clinico-terapeutic evoluția pacienților. Un aspect particular al îngrijirilor la domiciliu, îl reprezintă îngrijirile terminale și paleative în echipe multidisciplinare.

Dr. Mihai Cristian POPESCUBucurești
· Plagiatul și “măsurile de profilaxie” antiplagiat
· Norme moderne de realizare a lucrărilor științifice

Prof. Dr. Doina Carina VOINESCUGalați
· Abordarea pacientului cu patologie reumatismală
· Sindroame dureroase regionale musculoscheletale: mână, cot, umăr, picior, genunchi, şold, patologia discală a coloanei vertebrale
· Osteoporoza

Conf. Dr. Mihaela Adela IANCUBucurești
· Screening și management integrat al factorilor de risc oncologic în cabinetul medicului de familie
· Principii de recuperare a vaccinărilor restante

Șef Lucr. Dr. Daniela Mihaela BALTĂBucurești
· Screening și management integrat al factorilor de risc cardiovascular în cabinetul medicului de familie

Asist. Univ. Dr. Adriana TICĂRĂUBucurești
· Screening și management integrat al factorilor de risc pentru creșterea și dezvoltarea copilului în cabinetul medicului de familie

Șef Lucr. Dr. Laura Maria CONDURConstanța
· Monitorizarea și managementul integrat al pacientului cronic cu HTA, DZ, BCR în cabinetul de Medicina de Familie
· Abordarea integrată a pacientului adult vârstnic în cabinetul de Medicina de Familie. Evaluarea geriatrică standardizată

Conf. Dr. Andreea VARGATârgu Mureș
· Orientări practice în diagnosticul și managementul insuficienței cardiace în asistența medicală primară

Prof. Dr. Ioan ȚILEATârgu Mureș
· Hipertensiunea pulmonară în medicina de familie

Dr. Anca DĂSCĂLESCUBrașov
· Complianța pacienților hipertensivi la monitorizarea factorilor de risc modificabili, în cabinetul medicului de familie, studiu personal

Dr. Ileana Cristina MIRONCraiova
· Pacientul oncologic în practica MF

Pentru informații suplimentare  invităm  accesați pagină web dedicatăhttps://svmf.samf.ro/inscriere/

Secretariat organizatoric: svmf@samf.ro,  0742.155.510.

 
 

Tratat “Patologia Aparatului Locomotor” 3 volume – ultimele 50 ex.

Tratat lansat în cadrul Conferinței Naționale ”Patologia Aparatului Locomotor”, 

15-18 iunie 2023

3 volume / 2200 de pagini – Tratatul ”Patologia Aparatului Locomotor”

– coordonat de Prof. Dr. Dinu Antonescu și realizat de 123 de autori cu mare

expertiză clinică în toate domeniile medicale implicate.

 

Nota: Tratatul PAL acoperă următoarele specialități: ATI, Boli infecțioase, Chirurgie plastică și 

estetică, Endocrinologie, Microchirurgie reconstructivă, Neurochirurgie, Oncologie (medicală și 

chirurgicală), Ortopedie, Ortopedie traumatologie pediatrică, Radiologie-Imagistică,

Reabilitare medicală, Recuperare, medicină fizică și balneologie, Reumatologie, Traumatologie.

IMPORTANT: Setul se expedieaza prin curier in colet protejat; 

costurile de expediere sunt suportate de editura.

OPTIONAL: Pentru ultimele 50 seturi = puteti beneficia optional si cu complimente

de autograful D-lui Prof. Dr. Dinu Antonescu pe pag.1

 

Conferința Națională de Medicina Familiei

Societatea Academică de Medicina Familiei organizează în perioada 25-28 Octombrie, la București, Conferința Națională de Medicina Familiei, Ediția 2023. Ca și la ediția precedentă, participarea dvs. la Conferință se poate face fizic sau online, în funcție de programul personal. Experiența de învățământ este similară, însă organizatorii încurajează participarea fizică.

CREDITARE

Conferința va fi creditată EMC. (24 credite la ediția anterioara)

Concluziile vor fi publicate în revista Practica Medicală – CNCS/CNCSIS B+.

Comunicări Orale/Poster

Tinerii medici, rezidenți, doctoranzi sunt invitați să trimită lucrări pentru secțiunea
dedicată din cadrul Conferinței. Autorii și coautorii Comunicărilor Orale/Poster
primesc credite suplimentare, conform CMR.

Pentru buna desfășurare a lucrărilor și stabilirea Programului Științific autorii
Comunicărilor Orale/Poster sunt rugați să transmită intenția de a participa,
conform programului Conferinței.

SECȚIUNI:

• PATOLOGIE RESPIRATORIE

• IMUNOPROFILAXIE / INFLAMAȚIE

• ANTIBIOTERAPIE ȘI PATOLOGIE INFECTO-VIRALĂ

• DIABET ZAHARAT ȘI BOLI ENDOCRINE

• PATOLOGIE PEDIATRICĂ ÎN MEDICINA DE FAMILIE

• PATOLOGIE CARDIOVASCULARĂ

• REUMATOLOGIE. HEMATOLOGIE. BOLI SISTEMICE

• HEPATO-GASTROENTEROLOGIE

• PATOLOGIE PSIHIATRICĂ ÎN MEDICINA DE FAMILIE

• OBSTETRICĂ ȘI GINECOLOGIE ÎN MEDICINA DE FAMILIE

• BOLI RARE, BOLI GENETICE ȘI DE METABOLISM

 

Inscriere: https://cnmf.samf.ro/2023/inscriere/

E-mail: cnmf@samf.ro

Telefon: 0742.155.510

Welcome Message

 

Dear colleagues,

 

It is our pleasure to cordially invite you to attend the RAES-ESS 2023 International Joint Meeting, which will be held between 31 October and 03 November, at Crowne Plaza Hotel Bucharest, Romania.

 

We are beyond honoured to host, for the first time in Romania, the Annual Meeting of the European Society of Surgery. Its 25th edition will be proudly accompanied by our traditional national events: the 12th National Congress of the Romanian Association for Endoscopic Surgery and Other Interventional Techniques, the 14th Romanian Symposium of Bariatric and Metabolic Surgery, the 4th Romanian Symposium of Robotic Surgery.

 

The core theme that will connect the national and international medical communities, Reshaping MIS through education, provides the perfect setting for an exciting, thought provoking and stimulating event. Our goal is to design a scientific program that will initiate an interdisciplinary dialogue and will provide answers and, perhaps, solutions to the ongoing challenges of the present.

 

Embracing change, navigating the intricacies of innovation and fostering education have been on RAES’s agenda for the last 20 years. This RAES-ESS Joint Meeting is yet another opportunity to advance the field of MIS and extend the learning possibilities for the young generations of our specialties.

 

Without further ado, we look forward to welcoming you to Romania, a place of vivid, contrasting realities that we hope you will get a chance to discover and experience to the fullest.

Sincerely yours,

 

Victor Tomulescu, MD, PhD

President of the RAES-ESS 2023

International Joint Meeting

 

Ciprian Duță, MD, PhD 

President of the European Society  of
Surgery – ESS

 

Răzvan Popescu, MD, PhD

President of RAES

COMUNICAT POST EVENIMENT

PACIENTUL ONCOLOGIC – O PROVOCARE IN ASISTENTA MEDICALA

organizat in perioada 29-30 mai de Euro Jobs in parteneriat cu

Asociatia de Genetica si Medicina Personalizata

Prima editie a a ajuns la final! Evenimentul, desfasurat in perioada 29-30 mai 2023, in format fizic la Hotel Marshal Garden, Sala Safir si a fost accesibil tuturor profesionistilor din domeniul medical: asistenti medicali, directori de ingrijiri medicale si asistenti medicali de farmacie.

Cursul eveniment a fost un adevarat maraton de sesiuni de oncogenetica, imunogenetica, onco-hematologie, onconutritie si farmacodinamie aplicata in practica asistentilor medicali. Puzzle-ul medical a fost completat cu sesiuni de comunicare intre echipa medicala multidisclipinara #OncoMultiSuport si, nu in ultimul rand, sesiuni dedicate lucrarilor de cercetare in patologia oncologica de pe intreg teritoriul tarii. In premiera a fost alocata o sesiune speciala #OncoHeroes dedicata supravietuitorilor si, aici mentionam, prezenta in premiera a doamnei Maria Holtzhauser – Presedinte al Asociatiei Caritabile a Bolnavilor de Cancer “Maria Holtzhauser” si a triplului campion national la culturism si fitness, Flavius Ursachi care a sustinut o prezentare despre wellbeing, mindset si un stil de viata sanatos.

 

Oaspeți de seama si invitati VIP precum: Asistent Medical Principal Licentiat Alina Elena Ivanovici (lector Euro Jobs), Biochimist DrRaluca Barzu RDN, MSc – Coordonator Proiect Multi Suport, terapeut Luana Niculescu – specialist in managementul si terapia limfedemului, psiholog Alexandra Cazacu – membru Proiect Onco Multi Suport, Daniel Petrica Plaiasu – nutritionist, membru Proiect Onco Multi Suport, alaturi de distinsi reprezentanti ai Asociatiei de Genetica si Medicina Personalizata, au adus plus valoare evenimentului. Din partea partenerilor nostri au fost prezenti: DrCornelia Paraschiv – specialist in medicina interna, DrAnca Bardan – specialist in genetica medicala, Dr. Amedeo Grigorean – specialist in nutritie si onconutritie.

 

Lectori dedicati au evidențiat importanta nevoii de frumos in viata noastra dar si importanta alegerilor noastre umane si profesionale, empatia si compasiunea, increderea si respectul reciproc: baza relatiei medic – asistent medical – pacient.

 

Multumim frumos tuturor partenerilor nostri, lectori si participanti, pentru ca au constituit motorul acestui eveniment. Va dorim sa ramaneti sanatosi, protejati, astfel incat sa ne putem bucura cu totii impreuna, fata in fata, de cat mai multe cursuri eveniment dedicate asistentilor medicali!

 

Galerie foto: Mircea Valcea – General Manager Euro Jobs, Asistent Medical Principal Licentiat Alina Elena Ivanovici – Lector Euro Jobs, Echipa OncoMultiSuport si Maria Holtzhauser – Presedinte Asociatia “Maria Holtzhauser”.

 

 

Aflat la prima editie, evenimentul Pacientul Oncologic – o provocare in asistenta

medicala, organizat de Euro Jobs in parteneriat cu Asociatia de Genetica si Medicina Personalizata va avea loc, in format fizic, in perioada 29-30 mai 2023, la Hotel Marshal Garden – Sala Safir (adresa: Calea Dorobanti nr. 50B, Sector 1, Bucuresti). Evenimentul va reuni, aproximativ 100 de participanți, in principal, asistenti medicali generalisti, asistenti medicali de farmacie si directori de ingrijiri medicale, implicati in ingrijirea pacientilor oncologici. Lor li se vor adauga studenti la medicina si asistenta medicala, care au același interes profesional: educatia medicala continua si echipa multidisciplinara a pacientului oncologic.

Agenda #Onco2023 contine patru sesiuni distincte: Onco Multi Suport echipa

multidisciplinara a pacientului oncologic, oncogenetica si imunogenetica, management in onconutritie, iar in cea de-a doua zi de eveniment va avea loc o sesiune speciala dedicata invitatilor VIP, implicati in proiecte nationale si campanii umanitare. Mai multe informatii aici: 

https://euro-jobs.ro/activitatile-eurojobs/cursuri-emc-educatie-medicala-continua/pacientul-oncologic-o-provocare-in-asistenta-medicala-bucuresti.

Organizator: Euro Jobs este o companie de top specializata in servicii de comunicare din domeniul medical si farmaceutic, care le ofera clientilor sai servicii de comunicare complet integrate si cursuri de specializare. Suntem in contact permanent cu autoritatile, principalele institutii nationale si liderii de opinie prin parteneriatele strategice pe care le-am dezvoltat cu Ministerul Sanatatii, Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania. Ca formator si furnizor de servicii de Educatie Medicala Continua ne propunem sa reunim cea mai mare comunitate a profesionistilor in medicina si sa incurajam colaborarea prin accesul rapid la informatii si solutii eficiente de comunicare: materiale educationale, cursuri creditate EMC, platforma e-learning, multi-channel marketing, sprijin pentru performanta si competenta, integritate, empatie si abordare umanista. Cursurile medicale se adreseaza, in principal, asistentilor medicali generalisti, dar sunt targetate si directorilor de ingrijiri medicale, managerilor de spital, liderilor organizatiilor de sanatate, paramedicilor si companiilor farmaceutice care activeaza in Romania.

Partener stiintific: Asociatia de Genetica si Medicina Personalizata a fost lansata in anul 2019, de un grup de specialisti romani in genetica, avand scopul de a imbunatati cadrul de cercetare si promovare a geneticii umane si de a stimula aplicarea in practica a descoperirilor din domeniu pentru diagnosticul si tratamentul de precizie al pacientilor si ameliorarea sanatatii publice.

Prin colaborarea, parteneriatele si comunicarea cu grupurile interesate, Asociatia de Genetica si Medicina Personalizata desfasoara programe, proiecte, studii, cursuri, evenimente profesionale care sa asigure accesul si sa disemineze informatia stiintifica, de calitate, atat specialistilor cat si pacientilor. Prin publicatiile proprii sau de referinta si prin canale mass-media nationale, pan-europene, contribuie la promovarea si dezvoltarea acestui domeniu de avangarda in medicina in beneficiul cresterii calitatii actului de ingrijire medicala. Asociatia va mentine si promova cele mai inalte standarde legale, de reglementare, sociale si etice.

Evenimentul medical, creditat pentru asistenți medicali, este susținut de peste 20

parteneri. Ca de fiecare data, au fost alaturi de noi atat parteneri media, cat si

parteneri financiari, carora le multumim!

Parteneri: Danone Nutricia Med Oncology, Defiro, Elite Holiday, Gral Medical si

Spitalul OncoFort.

Media: Agerpres, Caspa.ro, DespreCancer.ro, Editura Medicala Callisto, Editura

Medicala Etna, EventsOnLine.ro, FarmaciaViitorului.ro, Galenus, Grupul Editorial

Finwatch, Jurmed Jurnal Medical, MedicalManager.ro, NursingNetwork.eu, Oameni si Companii, Medical Market, Rador, Romedic, Sanatatea Buzoiana, Sanatatea Conteaza, Saptamina Medicala, Televiziunea Medicala.

Va asteptam!

Corina Valceanu

Project Manager

Euro Jobs Romania

 

Post-event report
Neuropatia Diabetica: manifestari, diagnostic, tratament si asistenta medicala 20-21 aprilie @ Centrul LifeSIM Bucuresti

Elaborarea unui program educational coerent, care sa sustina dezvoltarea continua a cunostintelor asistentilor medicali, directorilor de ingrijiri medicale si managerilor de spital, in domeniul neuropatiei diabetice si al piciorului diabetic, care rezida din complicatiile severe ale acestor afectiuni. Din pacate, in Romania numarul complicatiilor la nivelul membrelor inferioare este in continuare foarte crescut. Profesionisti din domeniul sanatatii doresc sa isi aduca aportul activ la schimbarea acestei situatii prin abordarea mai targetata si mai aprofundata a problematicii piciorului diabetic.

Conceptul de curs eveniment a fost lansat la intiativa Euro Jobs Romaniacompanie de top specializata in servicii de comunicare in domeniul medical si farmaceutic, care le ofera clientilor sai servicii de comunicare complet integrate si cursuri de specializare fiind in contact permanent cu autoritatile, principalele institutii nationale si liderii de opinie prin parteneriatele strategice implementate cu Ministerul Sanatatii si Ordinul Asistentilor Medicali Generalisti Moaselor si Asistentilor Medicali din Romania.

Ca formator si furnizor de servicii de Educatie Medicala Continua, Euro Jobs Romania isi propune sa reuneasca cea mai mare comunitate a profesionistilor in medicina si sa incurajeze colaborarea prin accesul rapid la informatii si solutii eficiente de comunicare: materiale educationale, cursuri creditate EMC, multichannel marketing, sprijin pentru performanta si competenta, integritate, empatie si abordare umanista.

Cursurile medicale se adreseaza, in principal, asistentilor medicali generalisti, directorilor de ingrijiri medicale, managerilor de spital, studentilor la medicina si asistenta medicala, liderilor organizatiilor de sanatate, paramedicilor si companiilor farmaceutice care activeaza in Romania.

 

Organizator: Euro Jobs Romania

Creditare: 18 puncte EMC acordate de OAMR.

 

 

Nr. de participanti inscrisi: 100 asistenti medicali generalisti, directori de ingrijiri medicale si studenti la medicina si asistenta medicala.

 

Parteneri: Azuga Alkaline Water, Medco Medical Company, Omron Healthcare, Worwag Pharma Romania.

Media: Caspa.ro, DespreObezitate.ro Editura Callisto, Editura Medicala Etna, EventsOnline.ro, Galenus, Grupul Editorial Finwatch, Hemofilie.ro, Jurmed – Jurnal Medical, MedicalManager.ro, Neuropatia Diabetica, NursingNetwork.eu, Oameni si Companii, Medical Market, Piciorul Diabetic, RoDiabet.ro, Romedic, Sanatatea Buzoiana, Sanatatea Conteaza, Saptamina Medicala, Televiziunea Medicala.

 

Expunere media:

https://www.oammr-cv.ro/informatii-utile/218-neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala

https://www.facebook.com/OammrCovasna

https://www.oamgmamr-arad.ro/.

Neuropatia diabetica: manifestari, diagnostic, tratament si asistenta medicala 20-21 aprilie 2023 @ Centrul LifeSIM Bucuresti • VoxMedical | Viata si sanatate

Simpozionul cu tema „Neuropatia diabetică: manifestări, diagnostic, tratament și asistență medicală”, 20-21 aprilie 2023 | OAMGMAMR filiala Brașov (oammrbv.ro)

SIMPOZION NEUROPATIA DIABETICĂ: manifestări, diagnostic, tratament și asistență medicală – OAMGMAMR Dambovita-Ordinul Asistentilor Medicali filiala Dambovita (oammrdambovita.ro)

https://sanatateaconteaza.ro/.

Curs Eveniment „Neuropatia diabetică: manifestări, diagnostic, tratament și asistență medicală” | ROmedic

https://revistamedicalmarket.ro/eveniment/neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala-2023/

http://www.saptamanamedicala.ro/congrese-conferinte/Neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala-2023

https://jurmed.ro/medici/eveniment/neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala/

https://jurmed.ro/medici/

https://televiziunea-medicala.ro/neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala-20-21-aprilie-2023-centrul-lifesim-bucuresti/

MEDICALMANAGER.RO – editia 10 aprilie 2023

https://www.medicalmanager.ro/neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala-20-21-aprilie-2023-centrul-lifesim-bucuresti/

https://www.eventsonline.ro/simpozion-neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala-20-21-aprilie-2023-centrul-lifesim-bucuresti/

https://www.caspa.ro/neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala-20-21-aprilie-2023-centrul-lifesim-bucuresti/

https://www.rodiabet.ro/neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala-20-21-aprilie-2023-centrul-lifesim-bucuresti/

https://www.despreobezitate.ro/neuropatia-diabetica-manifestari-diagnostic-tratament-si-asistenta-medicala-20-21-aprilie-2023-centrul-lifesim-bucuresti/

 

 


Dragi colegi și prieteni,

 

Avem bucuria să vă anunțăm organizarea celei de a XIV-a ediții a Conferinței organizată de Filiala București a OAMGMAMR. Tema propusă anul acesta este: „Competenţă, inovaţie, cercetare în îngrijirile de sănătate”.

 

Conferinţa anuală, se va desfaşura în perioada 17-19 mai 2023, în București la Nord Events Center cu participare fizică în zilele de 17 şi 18 mai şi cu participare online în ziua de 19 mai.

 

Vă invităm, așadar, să participaţi la un eveniment ştiințific de educaţie medicală continuă, dedicat profesioniştilor din asistență medicală generală, moaşelor şi asistenţa medicală, care se va concentra pe domenii precum: îngrijirile de sănătate bazate pe dovezi, filozofia îngrijirilor de sănătate bazate pe competenţe la nivel naţional şi internaţional, dezvoltarea de bune practici în îngrijirile de sănătate și nu în ultimul rând pe cercetare.

 

Temele de dezbatere sunt alese din toate aspectele științei îngrijirilor de sănătate centrate pe pacient, leadership și management clinic, audit clinic, colaborare în echipa medicală, asigurarea echităţii și accesului universal la servicii de sănătate, demnitatea pacientului și a personalului medical.

 

Fiecare ediţie a Conferinței anuale organizată de Filiala București a OAMGMAMR susține proiectul pe termen lung al transformării și dezvoltării profesiilor de asistent medical generalist, moaşă şi asistent medical ca parte integrantă, importantă în panoplia profesiilor medicale din domeniul sănătăţii în România.

 

Parcursul profesional asumat şi responsabil, bazat pe profesionalism, empatie, compasiune, dezvoltare continuă, colaborare şi multidisciplinaritate se va oglindi în cele trei zile ale conferinţei în care vom formula răspunsuri, vom construi alternative, vom prezenta modele inovative care se adaptează obiectivelor și scopurilor de asigurare a calităţii îngrijirilor, a siguranţei pacienţilor noştri și în egală măsură a siguranței profesioniştilor din îngrijirile de sănătate.

 

Evenimentul va conține elementele necesare unei dezbateri academice de vârf, asigurate de lectori, asistenți medicali și moașe, lideri în specialităţile lor, educatori, factori de decizie politică, experți din domeniul medical din România şi de la nivel internaţional, creând astfel oportunitatea unei comunități de colaborare și cooperare profesională.

 

Având convingerea că vom răspunde obiectivelor dumneavoastră de dezvoltare profesională şi de educaţie continuă, vă așteptăm cu drag la cea de-a XIV-a Conferință a Filialei Municipiul București a OAMGMAMR!

 

Vă mulțumim!

 

Doina Carmen Mazilu

 

Preşedinte OAMGMAMR-Filiala Bucureşti

 

Management eveniment: Ralcom Exhibitions SRL

Website eveniment: www.oammrbuc-conf.ro


EURO JOBS si WORWAG Romania organizeaza in perioada 20-21 aprilie 2023   cursul eveniment de formare profesionala pentru ASISTENTI MEDICALI si DIRECTORI DE INGRIJIRI MEDICALE cu tema “Neuropatia diabetica: manifestari, diagnostic, tratament si asistenta medicala”.

 

Cursul eveniment va avea loc la Centrul LifeSIM

Adresa: Str. Odobesti nr. 1, Sector 3, Bucuresti

 

Simpozionul stiintific propune o perspectiva multidisciplinara asupra managementului modern al piciorului diabetic, aducand in discutie rolul fundamental pe care il are podiatria in gestionarea eficienta a acestei complicatii grave a diabetului zaharat. Evenimentul este destinat tuturor profesionistilor din domeniul medical cu preocupari in patologia piciorului diabetic.

 

Iata ce poti obtine de la acest curs eveniment:

 

  • 18 credite EMC
  • Ai acces la cele mai noi abordari medicale pentru neuropatia diabetica
  • Asculti cei mai buni experti in domeniu
  • Implementezi cunostintele acumulate in salile speciale din cadrul Centrului LifeSIM Bucuresti

 

Inscrie-te AICI:  

https://euro-jobs.ro/activitatile-eurojobs/cursuri-emc-educatie-medicala-continua/tehnica-ingrijirii-pacientului-cu-diabet-zaharat-buc/

Din agenda cursului eveniment mentionam:

 

Neuropatia Diabetica pe intelesul tuturor.

Invitat: Dr. George Anton

Director Medical Worwag Pharma

 

Implica-te si tu. Campania educationala Stand Up for Your Feet!

Invitat: Dr. George Anton

Director Medical Worwag Pharma

 

Rana Diabetica si Ulcerul Diabetic – managementul ingrijirii plagilor cronice.

Invitat: Dr. Luminita Gheorghiu

Director Medical Hartmann Romania

si

Invitat: Dr. Anca Chitu

Hartmann Romania

 

Lector EURO JOBS: Asistent Sef Alina Elena Ivanovici

 

Parteneri: Angels Medical, Hartmann Romania, Medco Medical Company, Neuropatie Diabetica, Omron Healthcare, Piciorul Diabetic, Union Farmaceutici, Worwag Pharma Romania.

 

Media: Caspa.ro, DespreObezitate.roEditura Medicala Callisto, Editura Medicala Etna, Editura Medicala, EventsOnline.ro, Galenus, Grupul Editorial Finwatch, Hemofilie.ro, Jurmed – Jurnal Medical, MedicalManager.ro, Oameni si Companii, Revista Medical Market, RoDiabet.ro, Sanatatea Conteaza, Saptamina Medicala, Televiziunea Medicala, Tonica.

 

Inscrie-te AICI:  

https://euro-jobs.ro/activitatile-eurojobs/cursuri-emc-educatie-medicala-continua/tehnica-ingrijirii-pacientului-cu-diabet-zaharat-buc/

 

Ce este un curs eveniment?

Euro Jobs aduce in premiera acest concept care reprezinta ocazia ideala sa aducem in acelasi loc experienta lectorilor Euro Jobs si noile abordari din domeniu prezentate de catre partenerii nostri. Pe langa cursul in sine, participantii vor putea intra intr-un univers complex al informatiei, vor avea acces la experti renumiti in domeniile vizate si vor avea posibilitatea de a performa intr-un spatiu dedicat folosind infrastructura Centrului LifeSIM Bucuresti.

Conferinta Nationala Alzheimer 2023

Stimați colegi, În ultimii doi ani, reuniunile științifice din mediul online ne-au oferit posibilitatea de a continua tradiția conferințelor Alzheimer, să ne împărtășim experiențele, rezultatele proiectelor desfășurate, să continuăm programele educaționale. Iată însă că astăzi, în sfârșit, am bucuria de a vă invita la o nouă ediție a Conferinței Naționale Alzheimer, care ne permite să fim cu adevărat împreună, împletind atât posibilitatea de participare în persoană (față în față), la World Trade Center, cât și online în platforma dedicată v-CNAlz 2023. Ne vom concentra și la această ediție pe programe educaționale, precum și pe dezbateri în cadrul sesiunilor plenare, simpozioanelor, workshopurilor și sesiunilor de postere cu tematici din domeniile: neuroștiințe, neuroimagistică, psihiatrie clinică și neuropsihologie, strategii de diagnostic și îngrijire a suferinzilor și de susținere a familiilor și îngrijitorilor. Vă invit să vă alăturați misiunii noastre de informare și dezvoltare a comunității noastre științifice. Vă aștept cu drag la Conferință! Prof. Dr. Cătălina Tudose Președinte Conferință CNAlz 2023 Președinte Societatea Română Alzheimer Website eveniment: www.alzcongres.ro Management eveniment: Ralcom Exhibitions srl

Stimați colegi,

 

În ultimii doi ani, reuniunile științifice din mediul online ne-au oferit posibilitatea de a continua tradiția conferințelor Alzheimer, să ne împărtășim experiențele, rezultatele proiectelor desfășurate, să continuăm programele educaționale. Iată însă că astăzi, în sfârșit, am bucuria de a vă invita la o nouă ediție a Conferinței Naționale Alzheimer, care ne permite să fim cu adevărat împreună, împletind atât posibilitatea de participare în persoană (față în față), la World Trade Center, cât și online în platforma dedicată v-CNAlz 2023.

 

Ne vom concentra și la această ediție pe programe educaționale, precum și pe dezbateri în cadrul sesiunilor plenare, simpozioanelor, workshopurilor și sesiunilor de postere cu tematici din domeniile: neuroștiințe, neuroimagistică, psihiatrie clinică și neuropsihologie, strategii de diagnostic și îngrijire a suferinzilor și de susținere a familiilor și îngrijitorilor.

 

Vă invit să vă alăturați misiunii noastre de informare și dezvoltare a comunității noastre științifice.

 

Vă aștept cu drag la Conferință!

 

Prof. Dr. Cătălina Tudose

 

Președinte Conferință CNAlz 2023

Președinte Societatea Română Alzheimer

 

Website eveniment: www.alzcongres.ro

Management eveniment: Ralcom Exhibitions srl

PATOLOGIE SI PREVENȚIE ÎN MEDICINA PEDIATRICĂ 2022

EXCLUSIV ONLINE

Stimați colegi,

La începutul toamnei, avem deosebita plăcere să vă invităm la un eveniment exclusiv online despre provocările sezonului rece.

 

Vom vorbi despre prevenție și patologie în pediatrie, cu speakeri renumiți din țară și străinătate.

 

Pediatria este un domeniu al medicinei cu o evoluție foarte rapidă. Este important să ne informăm pentru a face cât mai bine față provocărilor sezonului rece.

La ce să ne așteptăm de la sezonul rece care va urma? Ce am învățat din perioada de pandemie COVID-19? Cum să ne ajutăm cât mai mult micii pacienți prin prevenție? – sunt doar câteva din întrebările la care vom răspunde în cadrul Conferinței.

Vom aborda o paletă variată de subiecte din discipline precum pediatrie, boli infecțioase, alergologie, pneumologie, imunologie și nu numai.

Vă așteptăm cu drag!

Website eveniment: www.patologiepediatrica.ro

Management eveniment: Ralcom Exhibitions

 

A 17-a EDIȚIE A CONGRESULUI NAȚIONAL al SRCCV 2022

Stimați colegi,
Sunt onorat ca, în numele Societății Române de Chirurgie Cardiovasculară, să vă adresez invitația de a participa la cel de-al 17-lea Congres SRCCV, care va avea loc în Poiana Brașov, în perioada 27-29 octombrie 2022.

După o perioadă care a pus la încercări fără precedent sistemul medical, dar și posibilitatea de a ne întâlni și împărtăși direct rezultatele activității profesionale și de cercetare, iată că anul acesta ne întoarcem la o ediție onsite, mult așteptată, a acestui congres care ne va oferi noi oportunități de a explora, împărtăși și învăța din cele mai recente cunoștințe și inovații din domeniul chirurgiei cardiovasculare.

Tradiția calității și reușitei acestui eveniment se continuă și în acest an prin participarea celor mai buni chirurgi din România, a numerosi experți de renume mondial din domeniul chirurgiei cardiovasculare, cardiologiei, anesteziei și terapiei intensive, pediatriei, dar și a unui număr semnificativ de reprezentanți și expozanți din medicină și industrie.

Sesiunile de comunicări vor oferi participanților posibilitatea de a-și face cunoscută activitatea medicală și de cercetare, prin prezentări de caz inedite sau strategii terapeutice moderne.

Sunt convins că, prin interacțiunea noastră față în față, vom participa la dezbateri interesante și vom avea un schimb consistent de opinii și experiențe, contribuind astfel la îndeplinirea misiunii societății noastre, aceea de ancorare în realitatea medicală și științifică mondială și, în același timp, vom iniția noi colaborări, dar și noi prietenii.

Bine ați venit la cea de-a 17-a ediție a Congresului Național  al SRCCV 2022!

Prof. Dr. Horațiu Suciu
Președinte Congres SRCCV 2022
Președinte Societatea Română de Chirurgie Cardiovasculară – S.R.C.C.V.

 

Website eveniment: www.srccvcongres.ro

Management eveniment: Ralcom Exhibitions

UP TO DATE ÎN MEDICINĂ INTERNĂ

Stimați colegi,

Este o mare bucurie și onoare să vă invităm la prima ediție a Conferinței „Up to Date în medicina internă”, eveniment medical care va avea loc online, în perioada 14 – 15 octombrie 2022.

Organizat în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” și Societatea Română de Medicină Internă, ne dorim ca acest eveniment să fie unul de tip elitist, aducând împreună distinși profesori și conferențiari ai lumii medicale cu specialități diferite, cu scopul de a împărtăși bunele practici clinice medicale, ultimele informații și descoperiri din domeniul medicinei interne.

Privim această Conferință ca pe o provocare pentru întreaga elită medicală, sperând într-o dezbatere ştiinţifică de înaltă ţinută, într-o atmosferă plăcută, interactivă şi colegială, cu scopul de a crea spațiul necesar unui forum de discuții, pentru schimbul de informații științifice și clinice de ultimă oră cu specialiștii invitați, precum și pentru contactul cu realizările industriei farmaceutice în acest domeniu.

Chiar dacă ne-am fi dorit ca acest eveniment să ne reunească pe toți așa cum eram obișnuiți până acum 3 ani, ne bucurăm că, fie și în format online, avem șansa de a ne întâlni și de a ne continua astfel activitatea științifică medicală.

Vă așteptăm să fim împreună la un eveniment medical multidisciplinar!

Website eveniment: www.uptodateinmedicinainterna.ro

Management eveniment: Ralcom Exhibitions

CONFERINȚA NAȚIONALĂ A SOCIETĂȚII ROMÂNE DE CHIRURGIE PEDIATRICĂ 2022

Mesaj Președinte Conferință,

Conferința Societății Române de Chirurgie Pediatrică va avea loc la Pentagon Events, în București, în perioada 28 – 30 octombrie 2022 și promite să fie un eveniment important pentru chirurgii pediatri din România.


Comitetul Științific SRCP lucrează continuu pentru alcătuirea unui program științific interesant, care să aducă în atenția specialiștilor de chirurgie pediatrică noutăți legate de cele 3 teme ce urmează a fi abordate. 


Această Conferință își propune să ofere un forum remarcabil ce se bazează pe schimbul de idei și care are la bază stabilirea unor relații strânse cu alți profesioniști din țară și din străinătate. Convingerea noastră este că, prezentând cele mai recente direcții de cercetare în anumite afecțiuni chirurgicale pediatrice, Conferința va duce la o îmbunătățire netă a rezultatelor obținute în practica curentă.

Acestea fiind spuse, vă așteptăm cu plăcere la București pentru Conferința Societății Române de Chirurgie Pediatrică 2022!

Conf. Dr. Laura Bălănescu

Președinte Conferința SRCP 2022

Președinte Societatea Română de Chirurgie Pediatrică

Website eveniment: www.srcpevenimente.ro

Management eveniment: Ralcom Exhibitions

Comunicat de presă

Intervenţie dificilă de excizie a unei tumori gigante, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Dr. Daniel POPA, medic primar Chirurgie generală,  au realizat, în cursul zilei de ieri, 17 mai 2022, o intervenţie de excizie a unei formaţiuni tumorale gigante retroperitoneale care îngloba rinichiul stâng, hilul renal, muşchiul psoas stâng, diafragmul stâng, unui pacient de 42 de ani.

Intervenţia, care a fost extrem de dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de cm şi aproximativ 12 kg, dar şi datorită relaţiei strânse cu elemente vasculare importante, a durat aproximativ 2 ore, s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formaţiunii tumorale, fără a lăsa ţesut tumoral restant.

Evoluţia postoperatorie a pacientului este una favorabilă, urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă.

Echipa care a realizat intervenţia este formată din Dr. Daniel POPA, medic primar Chirurgie generală, Dr. Cosmin NICOLESCU, medic primar Chirurgie generală, Dr. HORVATH Zsuzsanna, medic specialist ATI şi dr. Dumitru GODJA, medic rezident Chirurgie generală.

Biroul de presă

Societatea Academică de Medicina Familiei organizează în perioada 26-29 Octombrie, la București,
Conferința Națională de Medicina Familiei, Ediția 2022.
Conferința a fost creditată cu 24 credite EMC la edițiile precedente.

Concluziile vor fi publicate în
Practica Medicală – CNCS/CNCSIS B+.

SECȚIUNI
• PATOLOGIE RESPIRATORIE
• IMUNOPROFILAXIE / INFLAMAȚIE
• ANTIBIOTERAPIE ȘI PATOLOGIE INFECTO-VIRALĂ
• DIABET ZAHARAT ȘI BOLI ENDOCRINE
• PATOLOGIE PEDIATRICĂ ÎN MEDICINA DE FAMILIE
• PATOLOGIE CARDIOVASCULARĂ
• REUMATOLOGIE. HEMATOLOGIE. BOLI SISTEMICE
• HEPATO-GASTROENTEROLOGIE
• PATOLOGIE PSIHIATRICĂ ÎN MEDICINA DE FAMILIE
• OBSTETRICĂ ȘI GINECOLOGIE ÎN MEDICINA DE FAMILIE
UPDATE 2022
• De la alimentația tradițională la noile ghiduri de alimentație
• Mecanisme de apărare în fața acuzațiilor de malpraxis medical
• Alegerea unui medicament nou apărut: Avantaje/dezavantaje din punct de vedere toxicologic
• Experiențe ale Medicului de Familie din alte țări UE
• Poluarea aerului cu microparticule: Factor de risc cardiovascular
• Abordări actuale în cancerul bronhopulmonar
• Pacientul meu stabil, diabetic și hipertensiv, a devenit brusc instabil. Este rinichiul de vină?
• Este posibilă profilaxia primară în bolile alergice?
• Alergiile respiratorii sezoniere și poluarea atmosferică în mediul urban ca problemă de sănătate
publică
• Ce trebuie să fac intr-o criză de epilepsie? (sesiune interactivă)
• Aspecte ale comportamentului disimulat în relația medic-pacient
• Boli rare, boli genetice și de metabolism

https://cnmf.samf.ro/2022/

Finanțare EU4Health

Prevenirea și depistarea precoce a cancerului oferă cele mai bune șanse de a învinge această boală și de a salva vieți.

Finanțare EU4Health. Până pe 24 mai 2022, ora 17:00:00 (ora Bruxelles) pot fi depuse propuneri de proiecte pentru monitorizarea și consolidarea punerii în aplicare a abordărilor inovatoare privind depistarea cancerului de prostată, pulmonar și gastric la nivelul Uniunii Europene (TOPIC ID: EU4H-2022-PJ-01, EU4Health). Finanțarea este de tip grant, bugetul alocat pentru întregul an 2022 fiind de 107.300.000 euro.

Scopul acestei acțiuni este de a furniza statelor membre cunoștințe bazate pe dovezi care să fie transferate pentru a proiecta, planifica și pune în aplicare în continuare screeningul pentru cancerul de prostată, pulmonar și gastric. Abordările metodologice vor fi aliniate și coordonate cu orientările europene și cu sistemele europene de asigurare a calității pentru cancerele de sân. Această acțiune va sprijini optimizarea transferului de cunoștințe, o mai bună înțelegere a nevoilor, precum și proiectarea, planificarea și dezvoltarea de opțiuni posibile pentru implementarea viitoare a screeningului țintit pentru cancerele de prostată, pulmonar și gastric.

În plus, acțiunea va sprijini inițiativele menite să acopere lacunele existente în materie de cunoștințe și să perfecționeze și să îmbunătățească abordările statelor membre în ceea ce privește depistarea precoce a cancerului de prostată, pulmonar și gastric.

Acțiunea va contribui la alinierea și la asigurarea coerenței în abordarea unui set de cerințe de bază care, în prezent, sunt abordate în mod fragmentat în statele membre. Aceste activități vor dezvolta și vor pune în aplicare proiecte pilot prin intermediul cooperării paneuropene, punând un accent deosebit pe abordarea chestiunilor care sunt încă deschise, inclusiv pe raportul cost-beneficiu și pe echilibrul optim între beneficii și daune, precum și pe impactul potențial asupra inegalității în materie de sănătate al programelor de screening pentru cancerul de prostată, pulmonar și gastric, inclusiv pe identificarea mecanismelor de finanțare adecvate.

În prezent, Recomandarea Consiliului din 2003 susține screeningul pentru depistarea precoce a cancerului de sân, de col uterin și colorectal în rândul populației. Până în 2020, 25 de state membre au introdus screeningul bazat pe populație în programele Planurilor naționale de control al cancerului pentru cancerul de sân, 22 de țări pentru cancerul de col uterin și 20 pentru cancerul colorectal.

Detalii suplimentare privind criterii de eligibilitate și modalitatea depunerii propunerii: AICI.

Comunicat de presă

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGU-MUREŞ
Târgu – Mureş, str. Ghe. Marinescu, nr. 50, judeţul Mureş
Tel:0265 – 212111; 211292; 217235; Fax. 0265 – 215768
Operator de date cu caracter personal înregistrat la ANSPDCP sub nr. 26287

Lupta pentru viaţă a continuat duminică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă TîrguMureş, cu încă prelevare de organe

Duminică, 20 martie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au realizat încă o intervenţie de prelevare de organe (ficat şi rinichi) de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă TârguMureş.

Este vorba despre o femeie de 84 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, aceasta fiind cel mai vârstnic donator din România. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Desi pacienta avea o vârstă înaintată, familia a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – Dr. Bianca Grigorescu – kdp, As. Dorin Boca şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea – a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familiei să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună. Prelevarea de organe realizată în cursul zilei de Duminică este a treia din anul 2022, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă TârguMureş.

Mariana MOLDOVAN-NEGOIȚĂ, purtător de cuvânt
Compartiment relații cu publicul
Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș
telefon: 0265/212111; int.: 464 0733/550101

 

Comunicat de presă

SPITALUL CLINIC JUDEŢEAN DE URGENŢĂ TÂRGU-MUREŞ
Târgu – Mureş, str. Ghe. Marinescu, nr. 50, judeţul Mureş
Tel:0265 – 212111; 211292; 217235; Fax. 0265 – 215768
Operator de date cu caracter personal înregistrat la ANSPDCP sub nr. 26287

Prelevare multi-organ şi ţesutla Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă TîrguMureş

În cursul după-amiezii de vineri, 18 martie 2022, mai multe echipe de medici de la TârguMureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, cornee şi os de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Este vorba despre un bărbat de 66 de ani, internat în Secţia Clinică ATI. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice, iar osul a fost trimis la Banca de ţesut Colentina.

Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipele de prelevare ale: Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de Dr. Guenadiy Vatachki, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Pop Dan, echipa de prelevare de la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice pentru cornee a fost coordonată de Dr. Cristina Poroşanu, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os, a fost coordonată de Dr. Ionuţ Teodoriu.

Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş – Dr. Bianca Grigorescu – kdp, As. Andrei Burghelea, As. Dorin Boca şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea– a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familiei să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună.

Mobilizarea tuturor echipelor medicale a fost maximă în aceste momente dificile, făcând posibilă salvarea celor pentru care transplantul reprezintă unica şansă la viaţă, continuând lupta pentru viaţă şi pentru a reda speranţa acolo unde s-a instalat disperarea.

Transplantul înseamnă VIAŢĂ!

Prelevarea de organe realizată în cursul zilei de vineri este a doua din anul 2022, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş.

Mariana MOLDOVAN-NEGOIȚĂ, purtător de cuvânt
Compartiment relații cu publicul
Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș
telefon: 0265/212111; int.: 464 0733/550101

Rezultatele cardiologilor din Târgu Mureș, în cea mai importantă revistă medicală din lume

S.C. CARDIO MED S.R.L.

B-dul 22 Decembrie 1989 | 76-78 | 540124 | Târgu-Mureş

J-26-621-1999 | CUI 12205417

Tel.: 0265-217333 | Fax: 0265-210056

Banca Transilvania Târgu Mureş

Cont: RO 80 BTRL 02701202 P49404 XX

www.cardiomedtgm.ro

contact@cardiomedtgm.ro

Prestigioasa revistă New England Journal of Medicine, aflată pe locul 1 în topul internațional al revistelor medicale, a publicat recent rezultatele proiectului de cercetare DISCHARGE, finanțat de Comisia Europeană. Acest proiect a validat Angio Computer Tomografia Cardiacă ca alternativă neinvazivă a cateterismului cardiac, demonstrând că Angio CT oferă informații de calitate egală, dar cu mai puține complicații, comparativ cu coronarografia invazivă.

În cadrul proiectului DISCHARGE, coordonat de Universitatea din Berlin/Spitalul Charité, cercetători din 31 de spitale europene, inclusiv din două centre din România (Centrul Medical CardioMed și Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș), au desfășurat o cercetare comună pentru a demonstra că Angio Computer Tomografia (CT) este la fel de fiabilă ca și coronarografia pentru pacienții cu suspiciune de boală coronariană.

În România, trialul a fost coordonat de către Prof. univ. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie Târgu-Mureș, membru în comitetului director al trialului european, coordonator al tuturor centrelor din Europa de Est și unul din principalii autori ai studiului publicat în NEJM.

În România, procedurile imagistice din proiect s-au realizat la Centrul Medical CardioMed care, datorită infrastructurii sale de excelență în domeniul imagisticii cardiovasculare, a reușit să includă în proiect peste 300 de pacienți cardiovasculari.

Printre autorii articolului se numără 5 cardiologi din Târgu Mureș, sub coordonarea prof. univ. dr. Theodora Benedek. Aceasta este cea mai numeroasă contribuție înregistrată vreodată de o echipă din România, ca autori plini, într-o publicație din New England Journal of Medicine, revistă cu factor de impact de 91,2, care o plasează pe locul 1 în clasamentul mondial al revistelor de specialitate medicală.

Biroul de presă al Centrului Medical CardioMed

Comunicat de presă

Conferința Națională Tehnologia & IHealth în Medicina secolului XXI, 6-9 iulie 2022

Conferința va avea loc în perioada 6-9 iulie 2022 la UMFST  George Emil Palade Târgu Mureș. Evenimentul este organizat sub egida Academiei Române, având ca organizatori științifici Asociația Medicală Română și UMFST  George Emil Palade Târgu Mureș. Modul de desfășurare al evenimentului este unul hibrid, atât cu prezența fizică dar și online.

Conferința Națională Tehnologia & IHealth în Medicina secolului XXI – ediție Inaugurală, este un proiect interdisciplinar și se adresează medicilor specialiști, MF, Bioinformaticieni, Specialiști IT & Inginerie medicală, Biochimiști, Bioingineri ș.a.

În cadrul evenimentului vor fi prezenți reputați lectori cu renume la nivel internațional dar si firme expozante de profil, tema evenimentului abordând informații despre – Bioinformatică, inteligență artificială, laser, realitate virtuală –   toate acestea aplicabile la nivelul mai multor specialități medicale.

Creditare EMC. Conferința va fi creditată EMC de către Colegiul Medicilor din România.

Medicina este într-o continuă transformare și adaptată timpurilor moderne. Folosirea inteligenței artificiale în medicină, planificarea intervențiilor chirurgicale cu tehnologie computerizată, realitatea virtuala pentru educația medicală, tehnologie 3 D în ortopedie, chirurgie robotică sunt doar câteva noutăți care vor transforma și vor îmbunătați modul de îngrijire al pacienților.

Datorită noilor terapii preventive, speranța de viață va crește, iar aparatura digitala va deveni esențială în monitorizarea stării de sănătate a pacientului transmițând în mod continuu date, medicilor.

Secțiuni conferință: ATI | Bioinformatică & Inteligenţă Artificială & Laser  | Cardiologie | Chirurgie Cardiovasculară | Chirurgie Plastică  |  Diabetologie | Farmacie | Ginecologie | Imagistică-Radiologie  | Medicină De Familie | Medicină de Laborator  | Medicină de Urgenţă | Neurochirurgie | Oftalmologie  | Oncologie | Orl | Ortopedie | Pneumologie | Stomatologie  | Reabilitare Medicală | Simularea Medicală | Urologie.

 

Contact: Email: tih@medica.ro, Website: https://tih.medica.ro