Campioni Europeni şi Mondiali Mureşeni 2011

Motto:  Fiecare om este caracterizat de stilul din artele marţiale pe care şi l-a ales, dar uneori se întâmplă şi invers – Stilul alege omul.

Prima parte a acestui an a fost pentru noi – sportivii şi antrenorii secţiei de Arte Marţiale a Clubului Sportiv Mureşul – foarte încărcat din punct de vedere al pregătirii competiţiilor la care am participat. În sportivii de performanţă se acumulează experienţa, dar şi oboseala competiţională cu fiecare an competiţional care trece. Este tot mai greu să te menţii în vârf, de aceea foarte puţini sportivi reuşesc să fie longevivi în cariera competiţională. Dacă un sportiv câştigă o singură dată un campionat internaţional, putem vorbi de noroc. La acei sportivi care repetă această performanţă ani în şir, nu mai putem vorbi de noroc, ci de muncă susţinută şi abnegaţie, împletite cu vaste cunoştinţe tehnico-tactice ale antrenorului.

Eu întotdeauna am crezut în sportivii mei. Această credinţă şi încredere în forţele lor, pe care o simţeau permanent îi ajuta să meargă înainte de la o reuşită la următoarea, să câştige meci după meci, campionat după campionat, să aibe forţa interioară în fiecare an să reînceapă din nou antrenamentele, în speranţa reuşitelor următoare. Toţi cei care au fost în stare să continuie acest drum anevoios, cu toate greutăţile pe care le întâmpinăm pe parcurs, succesele lor s-au repetat şi nu numai că au ajuns în vârf, dar au şi rămas acolo timp îndelungat.

Primul campionat internaţional la care am participat în acest an a fost Campionatul European de Wushu Tradiţional din Tallinn – Estonia în aprilie. Sportivii Papp Csaba şi Rus Traian au devenit Campioni Europeni, Matyus Ervin şi Szabo Erika Andrea s-au clasat pe locul patru. Rezultatele sunt îmbucurătoare, deoarece acesta a fost primul C. E. de Wushu Tradiţional în care chiar la prima participare am reuşit să obţinem medalii. Sportivul Papp Csaba a reuşit să-şi apere titlul European la proba Qingda (regulament light contact), Rus Traian după participări multiple la campionatele internaţionale de Wushu şi la Turneul Olimpic din Beijing a obţinut prima medalie de aur într-un campionat European de Wushu. Însă nu numai sportivii mureşeni au excelat la acest campionat. Lotul României a obţinut şase medalii de aur, patru de argint şi trei de bronz, astfel România a câştigat pentru prima dată în Wushu locul întâi pe naţiuni la Campionatul European. Ca antrenor al sportivilor mureşeni şi al lotului României, felicitări pentru toţi cei care au participat la pregătirea şi obţinerea acestui rezultat de excepţie.

În luna mai a urmat Campionatul Mondial de Kempo individual din Sankt Petersburg – Rusia, unde din echipa de la C. S. Mureşul a participat numai sportivul Matyus Ervin. Deşi am întâmpinat greutăţi deosebit de mari în perioada de pregătire şi în obţinerea fondurilor necesare pentru deplasare, rezultatele au fost deosebite. Ervin a obţinut două titluri de Campion Mondial şi un titlu de vicecampion, repetând astfel al treilea an la rând această performanţă. A fost foarte greu. În trei zile sportivul a participat la patru probe cu regulamente diferite, a avut zece meciuri şi a fost prezent în trei finale, câştigând două dintre ele. Conform declaraţiilor specialiştilor a fost unul dintre cei mai buni sportivi ai Campionatului Mondial şi al lotului României. Deşi la probele de luptă Rusia a surclasat lotul nostru, în punctajul general România a ajuns pe primul loc în competiţia inter ţări.

Al treilea eveniment internaţional la care am participat cu un sportiv al clubului a fost Campionatul Internaţional al Franţei. Sportivul Rus Traian a fost singurul român prezent la această competiţie, câştigând meciul de Santha profesionist (regulament de luptă full contact) împotriva campionului european actual. Deşi sportivul nostru era într-o perioadă de refacere după multiple accidentări şi a fost anunţat de invitaţia la această competiţie în ultimul moment, experienţa competiţională şi-a spus cuvântul. Felicitări.

Drumul nostru continuă spre Campionatul Mondial de Wushu din luna octombrie, cu toate greutăţile pe care le întâmpinăm.

Antrenor Emerit, Sifu  Horváth  Attila László

12 comments
  1. 509572 128607This web web site is genuinely a walk-through for all of the info you wanted about this and didnt know who to ask. Glimpse here, and you will surely discover it. 322752

  2. 890296 749849Hey There. I discovered your blog utilizing msn. That is actually a quite smartly written post. I will make positive to bookmark it and come back to read a lot more of your helpful details. Thanks for the post. I will certainly return. 261046

  3. 140795 257343Good read. I just passed this onto a buddy who was performing some research on that. He just bought me lunch since I identified it for him! Thus let me rephrase: Thanx for lunch! 315572

  4. 732597 611585Hello! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to look it over. Im definitely enjoying the info. Im book-marking and is going to be tweeting this to my followers! Outstanding weblog and superb style and style. 708656

  5. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to mention that I’ve truly loved surfing around your weblog posts.
    After all I’ll be subscribing on your rss feed and I am hoping you write once
    more soon! 0mniartist asmr

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.