…continuare din numărul 11 al revistei „Sănătatea Contează”

Am văzut cu ochii cum mi s-a îndeplinit pentru prima dată în viaţă un mare vis: am ajuns împreună cu fratele meu, Gombos Csaba şi cu antrenorul nostru Horváth Attila în Statele Unite ale Americii, unde am participat la Campionatul Mondial de Wu Shu. Eram atât de entuziasmat şi bucuros, încât nici nu mă interesa în ce condiţii eram cazaţi în primele două zile  şi nici nu mă afecta faptul că mâncam doar o singură dată pe zi din cauza lipsei de fonduri.  Ne pregăteam cu un optimism şi cu o încredere maximă , în parcuri şi  pe coridoare, pe unde apucam…

La Campionatul Mondial, am avut adversari puternici la categoria mea – luptători din China şi din aproape toate ţările fostei Uniuni Sovietice.

Atât eu, cât şi fratele meu, după lupte foarte grele, am obţinut câte o medalie de aur pentru România şi pentru Târgu Mureş !!!

Spre marea suprindere a aprope tuturor luptătorilor din ţările europene, am învins un lupător din China – luptător care s-a pregătit în renumitul templu Shaolin – motiv pentru care am intrat în istoria Whusuului, fiind primul european care învinge un luptător chinez în stilul de luptă wu shu (menţionez faptul că chinezii au o tradiţie de mai mult de 4 mii de ani în artele marţiale) .

Pe moment, nu realizam ce înseamnă să fii Campion Mondial, însă când am ajuns acasă şi am coborât de pe tren, ne întâlneam cu oameni pe stradă pe care nici nu-i cunoşteam şi acei oameni ne felicitau şi se bucurau pentru noi. Atunci, încetul cu incetul, am început să realizez ce înseamnă acel lucru extraordinar: visul meu s-a împlinit ! Am ajuns Campion Mondial !!!

După 5 ani de antrenamente de wu shu, de box si de lupte  neântrerupte  şi alţi 10 ani de sport în general, am cules fructele muncii mele. Este greu să ajungi Campion Mondial dar este şi mai greu

 să-ţi  mentii titlul. Am avut o încredere şi mai mare şi mi-am dat seama că omul, cu seriozitate şi consecvenţă, poate  să-şi îndeplinească orice dorinţă pe care şi-o pune în cap, dar în acelaşi timp, ştiam că trebuie să am grijă şi mai mare de acum încolo, cu toate că aveam avantajul că adversarii mei stăteau faţă în faţă cu un campion mondial. Eu, însă, de fiecare dată trebuia să dovedesc că am meritat acest titlu.

Odată atingând cel mai mare titlu care se putea atinge în sportul repectiv, încet-încet, în mintea mea  începea să se contureze un alt ţel-voiam MAI MULT, voiam să devin un profesionist .

Astfel, începeam să mă interesez de această lume a profesioniştilor. De multe ori, îl rugam pe antrenor să încerce să ne găsească  sau sa ne organizeze meciuri profesioniste, atât în ţară cât şi peste hotare.

La insistenţele noastre,- toţi am fost de acord că nu ajunge într-un an doar un singur campionat naţional şi un campionat internaţional- antrenorul ne-a înlesnit  participarea la o serie de gale profesioniste, care se organizau în ardeal, în oraşe cum ar fi Cluj-Napoca, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc etc.

Regulile acestor gale erau diferite pentru toate stilurile de lupte de contact. Au participat luptători din diverse stiulri de luptă, cum ar fi  Kick Box, Thai Box, Karate , Karate Kyokhusin, Box, Lupte Libere etc.

Am luptat cu fel şi fel de luptători şi astfel am putut să-mi dezvolt capacitatea de a schimba foarte repede strategia de luptă în ring şi reuşeam foarte repede să mă adaptez,  câştigând toate luptele profesioniste, indiferent de stilurile acestora, chiar dacă luptam cu sportivi cu greutate mai mare decât a mea.

Orice fel de competiţie de arte marţiale, organizată la Târgu Mureş,  pentru mine era o provocare. De aceea, am participat la multe campionate din diferite stiluri de luptă, cum ar fi Taekwondo, Jiujitsu, Kick Box, Thai Box, Kempo, Karate.

Aceste stiluri de luptă erau diferite faţă de al meu, dar reuşeam să mă adaptez foarte   repede, iar astfel ajungeam de fiecare dată în finala campionatelor naţionale respective şi acumulam multă experienţă şi multe medalii.

Gombos  Attila

Multiplu Campion Naţional,

European şi Mondial în arte marţiale

 (continuare în numărul 12 al revistei “Sănătatea Contează”)

Add Comment