…continuare din numărul 18 al revistei „Sănătatea Contează”

Antrenamentele se desfăşurau în plină forţă în sala de antrenament a Clubului Sportiv Gombos Martial Arts. Anul 2002 a fost un an plin de succese. Când mă uit pe diplomele şi medaliile obţinute, nu îmi vine să cred câte medalii am obţinut în anul 2002,  atât ca sportiv individual, cât şi cu sportivii de la Gombos Martial Arts, aducând în jur de 30 de medalii şi cu elevii mei .Dacă nu mă-nşel, a 8 oară deveneam cel mai bun sportiv al Judeţului Mureş,Am obţinut numai locul întâi la toate campionatele de arte marţiale la care am participat (Kick Box , Thai Box, Low Kick, Full Kontact).

Am participat la campionatul  European de  Wushu din Rotterdam. De data aceasta erau destul de puţini în categoria mea, dar pentru a câştiga campionatul European din acel an, pentru mine se prefigura o luptă foarte interesantă: urma să-l întâlnesc pe sportivul turc vicecampion mondial, la care am pierdut din cauza rupturii musculaturii metatarsienelor  la C.M. din Hong Kong în 1999. Pe lângă faptul că eram bine pregătit, cu condiţie fizică excelentă, am abordat tehnici înşelătoare-tehnici care s-au legat de la meci la meci, adică am abordat de fiecare dată alt tip de luptă, de la meci la meci şi chiar de la repriză la repriză, în aşa fel încât antrenorii sportivilor cu care am luptat, să nu poată da nici un sfat tehnic adversarilor mei.

Astfel am câştigat campionatul European de Wushu din anul 2002.

Abia am venit acasă de la campionatul respectiv şi deja echipa Lotului Naţional de Arte Marţiale din România a primit o invitaţie la Cupa Mondială de Maeştrii din Stokholm, unde trebuiau să participe 4 sportivi la categoriile de luptă 60,70,80 şi 90 de kg.

Era un eveniment sportiv organizat în aşa fel încât să poată participa mai multe stiluri de luptă, dar erau invitaţi numai  campioni mondiali din diferite stiluri de luptă. Se foloseau mănuşi de MMA sau de Unifight (mănuşi cu degetele libere cu foarte puţină protecţie la monturi). Era o gală profesionistă.

În afară de mine, din păcate toţi sportivii din România au pierdut în faţa adversarilor.

Meciul meu era programat ca fiind ultimul meci al serii şi trebuia să lupt cu un sportiv care era  de origine asiatică, un mare campion al Suediei,  campion mondial la mai multe stiluri de luptă pe nume Tim  Man, sportiv care a şi făcut o demonstraţie extraordinară înaintea începerii  luptelor. De altfel, acest sportiv a fost invitat să participe la multe filme de arte marţiale.

A fost un meci relativ uşor pentru mine. Văzând înainte de acel meci, cum au pierdut ceilalţi colegi, mi-am dat seama că pentru sportivii aceştia, care sunt tehnici, foarte rapizi şi iuţi la picioare, trebuie să folosesc o strategie în forţă, de sufocare a adversarului şi să nu-l las să se desfăşoare în ring, stopând atacurile adversarului. În modul acesta, pur şi simplu nu i-am dat nici o şansă adversarului, care după a doua rundă a abandonat meciul.

Gombos  Attila

Multiplu Campion Naţional,

European şi Mondial în arte marţiale

Add Comment