…continuare din numărul 6 al revistei „Sănătatea Contează”

În anul 1991, Gombos Csaba – fratele mai mare, a câştigat campionatul naţional de wushu, spre marea surprindere a tuturor celor care ştiam că practică acest sport. Atunci a fost momentul în care m-am hotărât să încep să particip mai serios la antrenamentele de wushu, kung-Fu, sub îndrumarea fratelui meu mai mare şi a antrenorului Horváth Attila. M-am antrenat cu o ambiţie extraordinară, observând pe parcurs, că mişcările, loviturile pe care le executam, deveneau tot mai rapide şi tot mai puternice.
Chiar dacă aveam doar în jur de vreo 53 de kg, deja începeam să urc în ierarhia clubului, învingându-i de mai multe ori pe colegii de antrenamente, care practicau de mai mult timp acest sport şi pe deasupra erau şi mai grei decât mine.
După doar 6 luni de la începerea practicării artelor marţiale, mai exact a stilului de luptă Wushu (Kung-Fu), am participat la prima cupă a româniei, competiţie care s-a ţinut în capitală.
Parcă mă născusem luptător, aşa de bine m-am simţit în timpul luptelor, ca de altfel şi înaintea şi după desfăşurarea lor. Am câştigat medalia de aur la cupa româniei din 1991 la categoria 52 de kilograme.
Eram foarte bucuros şi nu-mi venea să cred că practicând relativ de puţin timp acest sport, am ajuns ca să cuceresc primul titlu de campion şi cupa româniei.
Acest lucru mi-a dat o ambiţie şi mai mare la antrenamente şi la pregătirea organismului meu pentru competiţiile, luptele, şi meciurile care urmau să vină.
La sala de antrenament, abia de atunci urma partea cea mai grea.
Eu, cum eram la o categorie mică, aproape toţi colegii mei de antrenament mă vânau ca să facă sparing (lupta de pregătire cu un partener de antrenament) cu mine şi să bată un campion.
Din cauza asta trebuia să fiu mereu pregătit şi antrenându-mă astfel, prea puţini au putut să mă învingă în sala de antrenament.
În toţi aceşti ani, întodeauna am considerat că trebuie să-mi întorc atenţia asupra sănătăţii, integrităţii mele atât fizice, cât şi psihice şi ori de câte ori mă accidentam în timpul antrenamentelor, recuperarea era una dintre cele mai importante lucruri şi în modul acesta am ajuns ca să am un corp sănătos şi pregătit pentru cariera sportivă care avea să urmeze.

(continuare în numărul 8 al revistei „Sănătatea Contează”)

Gombos Attila
Multiplu Campion Naţional,
European şi Mondial în arte marţiale

Add Comment