Intervenţie dificilă de excizie a unei tumori gigante, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

O echipă de medici chirurgi din cadrul Secţiei Clinice Chirurgie I a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Dr. Daniel POPA, medic primar Chirurgie generală,  au realizat, în cursul zilei de ieri, 17 mai 2022, o intervenţie de excizie a unei formaţiuni tumorale gigante retroperitoneale care îngloba rinichiul stâng, hilul renal, muşchiul psoas stâng, diafragmul stâng, unui pacient de 42 de ani.
 
Intervenţia, care a fost extrem de dificilă din cauza volumului mare al tumorii, care avea un diametru de 35 de cm şi aproximativ 12 kg, dar şi datorită relaţiei strânse cu elemente vasculare importante, a durat aproximativ 2 ore, s-a desfăşurat în Blocul operator Chirurgie I şi a constat în excizia în întregime a formaţiunii tumorale, fără a lăsa ţesut tumoral restant.
 
Evoluţia postoperatorie a pacientului este una favorabilă, urmând ca acesta să fie externat în următoarea perioadă.
 
Echipa care a realizat intervenţia este formată din Dr. Daniel POPA, medic primar Chirurgie generală, Dr. Cosmin NICOLESCU, medic primar Chirurgie generală, Dr. HORVATH Zsuzsanna, medic specialist ATI şi dr. Dumitru GODJA, medic rezident Chirurgie generală.
 
 
Biroul de presă

Add Comment

Required fields are marked *. Your email address will not be published.